.

Има нови чернокожи кукли Барби

На пазара вече има многообразие от кукли Барби. По магазините вече можем намерим чернокожи посестрими на любимата на много деца кукла. В новата серия "So In Style" има шест нови красиви кукли, които са дело на чернокожата дизайнерка Стей

Има нови чернокожи кукли Барби
На п
зара вече има многообразие от кукли Барби. По магазините вече можем намерим чернокожи посестрими на любимата на много деца кукла.

В новата серия "So In Style" има шест нови красиви кукли, които са дело на чернокожата дизайнерка Стейси Макбрайд. Новите Барби-та носят имената Тришел, Грейс, Кара Кортни, Киана и Джанеса, като последните три са по-малките сестри на първите изброени кукли.

Дизайнерката решила да направи чернокожа кукла, която да прилича на дъщеря й и нейните приятелки. Стейси е искала децата да видят себе си в новите кукли, а останалите да осъзнаят,че сред чернокожите също има красиви хора.

Тази година Барби навърши 50 години, а първата чернокожа кукла е създадена през далечната 1967 година. Името и е Colored Francie.

Появата на Барби преди 50 години предизвикало истинско възмущение сред обществото. Куклата имала пропорции на зряла жена и е прототип на реална личност на име Барбара. Идеята дошла след като Барбара наблюдавала дъщеря си, която имала желанието да си играе с кукли, които са възрастни, а не са бебета, а тогава такива на пазара е нямало. Едни от първите Барби-та, които са се появили на пазара са били "балерина", "тенисистка", "булка" и "мажоретка".

Обществото в началото не възприемало появата на новите кукли, но след като децата се влюбили в тях, успехът им преорил всякакъв скептицизъм.


Mattel прави кукли Барби и с ликоветена известни личности, като сред тях са Опра Уинфри и Шер.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...